Masaj

Tehnicile de masaj Everest Spa & Beauty sunt autentice, fiind realizate de către terapeuți specializați în Nepal. Tratamentele Everest nu acționează doar la nivelul pielii. Întregul corp este revitalizat, gândurile se liniștesc, iar spiritul se simte eliberat

100% Relaxare

De cum treci pragul Everest Spa & Beauty, un sentiment de pace te transportă dincolo de agitația orașului într-o oază de calm, frumusețe și stare de bine.

Masaj thailandez

Masajul thailandez / thai diferă de alte masaje tradiționale prin faptul că folosește un sistem de linii energetice, numite Sen, care străbat organismul și care țin de corpul fizic. Liniile Sen sunt în număr de 10 după unii autori, alții indică 20 și sunt surse care citează 72.000, cifră care pare exagerată. Ele corespund cu practica chineză de acupunctură și cu medicina practicată în Ayurveda.

Iată și alte particularități care identifică un masaj thailandez: mișcările specifice de întindere (stretching) pe care le folosește terapeutul cu brațele sau chiar picioarele sale pentru a forța întinderea brațelor sau picioarelor celui masat. De multe ori, clienții au senzația că au făcut mișcări ca de yoga, dar fără efort.

În timpul unui masaj thailandez mai sunt folosite pe lângă tehnicile obișnuite și compresia mușchilor, făcută în mod ritmic și lent, mobilizarea articulațiilor sau presopunctura. Este masat întreg corpul, incluzând capul, degetele de la picioare sau de la mâini, chiar urechile sau stomacul. Oamenii descriu rezultatul ca fiind relaxant și energizant în același timp.

Beneficii masaj thailandez / thai

 • Ajută la detoxifierea organismului și dă un imbold sistemului imunitar;
 • Îmbunătățește circulația sângelui și scade presiunea din vasele de sânge;
 • Duce la o mai bună circulație a limfei;
 • Crește mobilitatea și flexibilitatea musculară;
 • Îmbunătățește postura și echilibrul corpului;
 • Distruge blocajele energetice;
 • Îmbunătățește respirația;
 • Elimină durerea de spate; 
 • Îmbunătățește performanțele fizice;
 • Previne bolile degenerative.

Trebuie să menționăm și beneficiile mentale și psihologice ale masajului thailandez:

 • Schimbă perspectiva asupra vieții și permite un echilibru emoțional mai bun;
 • Ajută concentrarea și creativitatea;
 • Limpezește și calmează mintea;
 • Reduce stresul și stările anxioase;
 • Ajută la dezvoltarea de disciplină și auto-control; 

Îmbunătățește încrederea de sine.

Masaj anticelulitic

Principalul beneficiu al masajului anticelulitic este îmbunătățirea circulației sanguine, ceea ce conduce la reducerea și eliminarea depunerilor de grăsime. Presiunea directă și mișcările circulare eliberează tensiunea locală de la nivelul mușchilor, facilitând buna trecere a fluxului sanguin.

Masajul anticelulitic stimulează sistemul limfatic și ajută la eliminarea fluidelor asociate cu formarea celulitei. Astfel, apa reținută în țesuturi este o altă problemă rezolvată prin acest tip de masaj.

Alte beneficii importante sunt:

 • Influențarea metabolismului celular și al sistemului glandular;
 • Activarea sistemului venos pentru o mai bună eliminare a rezidurilor metabolice de la nivel celular; 
 • Ameliorarea elasticității și tonusului pielii, precum și a sănătății țesuturilor subcutanate. 
Masaj balinez

Masajul balinez, originar din Bali, așa cum o arată și numele său, este un cocktail relaxant, alcătuit din diferite tehnici de masaj asiatic. Masajul balinez rezultă dintr-un masaj indian, indonezian, chinezesc și din tehnicile medicinei tradiționale ayurvedice. Acesta este o compoziție armonioasă de masaj energetic și de modelaj delicat pentru a-i oferi celui care beneficiază de el un moment unic de relaxare și plăcere.

Terapia prin masajul balinez este o tehnică alternativă care implică localizarea punctelor de presiune de-a lungul liniilor mediane prin frământarea și manipularea țesuturilor moi. Acesta este un tratament practic, folosind o combinație de masaj și întindere, care întărește și eliberează țesuturile moi (mușchii, fascia și tendoanele) și crește gama de mișcare a articulațiilor.

Masaj capilar

Tratamentul pentru cap este o terapie de eliberare emoţională, care se concentrează pe ameliorarea tensiunii părții superioare a corpului. Vom începe cu un masaj revigorant, care stimulează circulația, mișcările devenind mai delicate și mai lente. Apoi urmează  un masaj relaxant la nivelul gâtului, al umerilor și a părţii superioare a spatelui, pentru a îndeparta orice tensiune rămasă și a elibera toxinele.

Masaj cu pietre calde

Masajul cu pietre calde combină beneficiile termoterapiei cu miscarile  de masaj folosind pietre, pentru a crea o senzație profundă de relaxare și pentru a trata. Căldura pietrelor încălzește pielea, ceea ce permite o mai bună absorbție a uleiurilor și loțiunilor folosite și în același timp pregătește musculatura corpului pentru ca terapeutul să poată să ajungă mai în adânc, în straturile profunde ale mușchilor.

Puse pe corp, aceste pietre încălzite crează o senzație de căldură continuă prin tot corpul și asta face ca beneficiile masajului să fie receptate fizic și emoțional mai bine și, în plus, aduce un aflux sporit de sânge spre țesuturi. Masajul cu pietre calde se presupune că înlătură tensiunea și oboseală nervoasă, iar plasarea pietrelor calde pe centrele energetice ale corpului, numite chakre, este menită să echilibreze fluxul de energie din organism.

Masajul cu pietre calde este potrivit pentru persoanele mai friguroase sau care au mereu picioarele reci. De asemenea, este indicat celor care au tensiuni musculare și preferă un masaj mai ușor, mai puțin apăsat, deoarece căldura ajută la relaxarea mușchilor și permite terapeutului să lucreze fără să folosească presiune mai mare.

Masajul cu pietre calde este ideal pentru cei care au nevoie de o masare făcută în adâncime, dar nu suportă presiunea crescută sau apăsările profunde.

BENEFICII:

  + ameliorează anumite probleme de sănătate, cum ar fi artrită, anxietate, stres, dureri de spate, depresie, insomnie și probleme legate de circulație

        + duce la relaxarea profundă a mușchilor

        + înlătură toxinele și duce la evacuarea mai rapidă a deșeurilor celulare

        + reduce spasmele musculare și durerea

        + îmbunătățește circulația limfatică

        + calmează mintea

        + căldura induce o relaxare profundă

        + sunt reduse stresul, oboseala fizică și psihică

        + circulația sanguină este îmbunătățită și procesele de autovindecare sunt stimulate

        + căldura înlătură durerile articulare

        + mărește flexibilitatea

        + echilibrează sistemul nervos central

        + echilibrează energiile care trec prin chakre

 

AFECTIUNI AMELIORATE - MASAJ CU PIETRE VULCANICE

        + circulația sangvină, inclusiv circulația periferică;

        + tensiunea arterială (hipertensiune)

        + detoxifierea sau buna funcționare a organelor interne (ficat, rinichi, inimă);

        + articulații, tendoane, ligamente, dureri sau contracții musculare;

        + dureri în zona cervicală, în zona gâtului/cefei;

        + probleme legate de somn (nu poți dormi, ai un somn agitat)

        + lipsa de concentrare, dureri de cap, stres sau anxietate.

        + refacerea în urma unui efort fizic, a unei lovituri sau a unui accident.

Masaj deep tissue

Masajul deep tissue este un tip de masaj care țintește masa musculară și țesutul conjunctiv (fascia) în profunzime, cu scopul de a detensiona și a reda mobilitatea întregului corp. Contracturile musculare împiedică alimentarea cu nutrienți și oxigen, cauzând inflamația și permițând acumularea de toxine în țesuturi.

Manevrele folosite în masajul sunt asemănătoare masajului suedez cu mențiunea că presiunea este mai mare (dar reglabilă în funcție de gradul de sensibilitate) și prin folosirea antebrațelor sau a coatelor ca metodă de acces în punctele de contractură.

 

Beneficiile masajului deep tissue

masaj deep tissue

 • Reechilibrarea sistemului nervos;
 • Relaxarea, hrănirea și oxigenarea profundă a musculaturii și a țesutului conjunctiv;
 • Îmbunătățirea posturii corporale;
 • Detoxifiere puternică;
 • Optimizarea funcționării organelor interne.
Masaj facial

Masajul facial este unul dintre cele mai apreciate masaje, deoarece eliberează o mare parte din stresul acumulat în organism. Efectele masajului facial sunt imediate și extrem de vizibile. Acţiunea uleiurilor folosite în combinație cu masajul facial și stimularea punctelor reflexogene are un efect rapid, redând feței vitalitatea, strălucirea și luminozitatea și imbunătățindu-i tonusul natural. Prin masajul facial se elimină toxinele și se îndepărtează celulele moarte, se stimulează circulația și se tonifică musculatura facială, având ca efect o reîntinerire miraculoasă.

Masaj Hilot

O terapie puternică înrădăcinată în tradiția filipineză a sănătății, masajul Hilot constă în utilizarea uleiului din plante preîncălzit care, odată aplicat, va determina creșterea energiei și va debloca toate obstacolele. „Hilot” este un cuvânt filipinez folosit pentru a descrie un „vindecător” și unul dintre atuurile uimitoare ale acestui masaj este de fapt o artă care amestecă intuiția și masajul. În timp ce se angajează în acest masaj, terapeutul are rolul de a „citi” limbajul codificat al blocajelor și de a le remedia în timp ce stabilește conexiunea corp-minte.

Masaj la 4 maini

Masajul in tandem sau masaj in oglinda pentru ca terapeutii nostri, executa aceleasi miscari pe fiecare parte a corpului, in mod simetric si sincron. Aceasta sincronizare si masare a acelorasi zone creaza o experienta senzoriala unica pentru client . Maparea zonelor senzoriale si motorii in creier este inversata, adica spre exemplu, piciorul stang este mapat in emisfera cerebrala dreapta, iar piciorul drept este mapat in emisfera cerbrala stanga. Cand masajul se face pe ambele picioare, ambele emisfere cerbrale primesc influxuri electrice si sunt stimulate simultan si exact in asta consta unicitatea procedurii.

Uneori terapeutii lucreaza in mod asincron in timpul unui masaj la 4 maini.  De exemplu, o terapeuta face miscari ascendente pe partea stanga sus a spatelui, iar cealalta terapeuta face miscari descendente in partea dreapta jos a spatelui.

Este lesne de inteles ca beneficiile masajului in tandem sunt aceleasi cu cele ale masajului de relaxare si n-o sa repetam aici, dar iata cateva in plus:

 • relaxarea se produce mai repede in aceeasi unitate de timp
 • corpul primeste masare dubla in aceeasi unitate de timp
 • alternarea masajului in oglinda cu cel asincron induce o stare speciala, mai profunda de relaxare a creierului
 • se creaza un gen de armonie unica pentru corp
Masaj Lomi

Un masaj exotic care favorizeaza vindecarea corpului la nivel fizic, mental si emotional. Uleiuri calde aromatizate, miscari fluide asemenea unor valuri care te imbratiseaza, te vor ajuta sa scapi de durerile musculare si stres. O terapie ideala pentru cei care sufera de oboseala fizica si doresc sa-si recapete energia dar si linistea mintii.

La nivel fizic, prin Lomi Lomi, stresul si tensiunea sunt inlaturate, fluxul sagvin si cel limfatic sunt intensificate si eliminarea deseurilor si toxinelor sunt stimulate prin toate miscarile. Masajul variaza foarte mult in functie de conditiile de sanatate, necesitatile fiecarui beneficiar, preferinte, starea psihica. Nu pot exista doua masaje identice, oamenii sunt diferiti cu probleme diverse, masajul va fi o linie intuitiva, terapeutul isi va croi drumul asa cum va simti.

Masajul Lomi Lomi este unic prin miscarile si manevrele executate de terapeut. Tehnica Lomi Lomi presupune folosirea antebratelor si mainilor, miscarile fiind fluide si ample, asemenea unor valuri care se plimba pe corp. Prin acest masaj se pot masa zone diferite simultan, o mana poate lucra umarul, in timp ce o alta soldul, asigurand armonie si echilibru trupului. Aceasta posibilitate ajuta pacientul sa se relaxeze complet, deoarece este foarte dificil pentru creier sa se concentreze in acelasi timp asupra a doua zone diferite.

Miscarile se concentreaza pe straturile musculare profunde, de-a lungul fibrelor musculare si tendoanelor, dar si perpendicular pe acestea. Manevrele efectuate in ritm lent, dar profund alunga tensiunea musculara. De aceea, masajul Lomi Lomi este recomandat tuturor persoanelor care doresc sa-si mentina starea de sanatate, dar si celor care sufera de contracturi ale musculaturii, de oboseala cronica sau tulburari depresive.

 

Beneficii pentru corpul fizic:

 •   Imbunatateste toate sistemele si organele, curata si detoxifica organismul.
 •   Aduce armonie si echilibru.
 •   Energizeaza si revitalizeaza.
 •   Infrumuseteaza si imbunatateste postura.
 •   Ajuta la eliminarea tensiunilor si a stresului.

Beneficii pentru minte:

 •   Linisteste mintea, creaza un calm interior si claritate.
 •   Modifica perceptia de sine.
 •   Construieste incredere, entuziasm si stima de sine.
 •   Extinde posibilitatile de viata.

Beneficii pentru inima si suflet:

 •   Reface bunastarea.
 •   Conectarea cu auto-cunoastere si auto-iubire.

  Inspira potentialul nostru.

Masaj prenatal

Pentru a evita orice confuzie sau interpretare gresita, trebuie sa spunem de la inceput ca in procedurile de masaj prenatal nu se actioneaza direct asupra copilului si nici nu se fac micari de masaj in zona burtii. Scopul declarat al masajului prenatal este de a ajuta mama sa suporte mai usor si mai sanatos sarcina.

Majoritatea femeilor insarcinate  nu se simt deloc confortabil sa se aseze  pe burta, cu fata in jos si de aceea, masajul se va face asezand gravida pe o parte.

Faptul ca femeia insarcinata poarta un copil inauntru, face ca centrul de greutate sa se modifice si sa puna un efort marit asupra spatelui, in special in zona lombara si sa mareasca stresul din zona gatului si a umerilor. Graviditatea are tendinta de a intinde ligamentele, de aceea imbinarile pelviene sunt mai putin stabile si schimbarile de postura fac ca pelvisul sa fie impins in fata, ceea ce amplifica efortul pus pe zona lombara a coloanei vertebrale.

Terapeutii nostri sunt antrenati sa gaseasca zonele sensibile si prin masaj sa aduca usurare, de aceea este important sa discutati cu ei, sa le explicati unde simtiti dureri si daca dupa masaj durerile au disparut.

Beneficiile si avantajele masajului prenatal

 • scaderea anxietatii
 • inlaturarea durerilor de spate sau de picioare
 • imbunatatirea calitatii somnului
 • scade nivelul de noradrenalina, un hormon responsabil cu stresul
 • scade retentia de lichide (prin activarea sistemului limfatic)

Intr-un alt studiu clinic se arata ca urmatoarele au fost dovedite ca adevarate pentru masaj gravide:

 • nivelului de dopamina si serotonina, hormoni responsabili cu starea de bine
 • descresterea nivelului de cortizol (hidrocortizon), un hormon care apare in primele luni de graviditate, dar care este si un indicator de stres
 • imbunatatirea starii psihice

Se mai banuieste ca efectele benefice al unui masaj prenatal pot fi:

 • se imbunatateste circulaţia locală si periferica
 • se regleaza tensiunea arteriala, in special poate sa scada daca este crescuta
 • se amelioreaza sau chiar dispar tensiunile musculare, incordarea in zonele spatelui
 • creste aportul de substante nutritive si oxigen la nivel celular, atat pentru mama, cat si pentru fat
 • pregateste pentru nastere musculatura

Terapeutii nostril isi adapteaza technicile si procedurile pentru a tine pasul cu schimbarile care apar in corpul femeii, in perioada de graviditate. Spre exemplu, volumul de sange creste dramatic cu 50% in perioada graviditatii. Sangele care circula spre picioare se intoarce mai greu, nivelul de anticoagulanti din sange creste pentru a preintampina eventuale hemoragii.

Aceste schimbari din sistemul circulator pune femeia insarcinata intr-o situatie cu doza de risc ceva mai mare in a face cheaguri de sange la nivelul muschilor gambelor sau pe partea interioara a coapselor. Din aceasta cauza, terapeutii nostri vor evita sa execute un masaj dur, de profunzime sau cu presiune mare in zona picioarelor, unde vor folosi miscari lente si usoare.

 

Cand aveti nevoie de masaj prenatal?

Gravidele au nevoie de masaj in urmatoarele situatii: au retentie mare de apa; isi simt picioarele umflate si obosite; au dureri de spate in oricare din zone; au probleme cu ligamente sau tendoane; isi simt extremitatile reci, in special picioarele; au crampe la muschii de la picioare; au probleme legate de somn, adorm greu, insomnie, se trezesc usor.

Masaj Shiatsu

Shiatsu este un stil de masaj japonez, care combină tehnici orientale cu elemente de anatomie și fiziologie din medicina modernă. Se poate spune că este ,,acupunctura fără ace”. ,,Shiatsu“ este un cuvânt japonez care înseamnă ,,presiunea degetelor”, presiune care se aplică pe liniile energetice ale corpului (meridiane) pentru a stimula fluxul energetic natural ,,Chi”. Metoda ajută și la vindecarea anumitor boli.

Masaj suedez

Este un masaj delicat excelent pentru primile sedinte de acomodare și ideal pentru relaxarea tensiunii musculare și a stresului. Printre beneficiile multiple oferite de acest masaj specific se numără fluxul sanguin îmbunătățit care, prin urmare, va livra mai mult oxigen celulelor dumneavoastră.

Masaj ayurvedic

Masajul vindecător ayurvedic este un masaj corporal complet care folosește uleiuri din ierburi selectate. Se folosesc mișcări lente precum frământatul, tapotamentul și fricțiunea, pentru a îndepărta oboseala și a atinge starea de bine prin drenaj limfatic.  Acest masaj îmbunătățește circulaţia sângelui, tonusul, ajutând la relaxare, la eliminarea toxinelor și la îndepărtarea tensiunii. În plus, crește nivelul de energie și îmbunătățește starea generală.

Masaj sportiv

Masajul sportiv este un masaj dedicat atat sportivilor de performanta, persoanelor care practica un sport la nivel amator cat si celor cu dureri cronice. Acesta poate fi efectuat pentru stimularea corpului inaintea efortului sportiv, pentru refacerea corpului dupa atrenament si pentru atenuarea durerilor.

Efectuat prin tehnicile de perisaj (framantare) si netezire a muschilor, se pune astfel presiune pe corp, avand ca efecte relaxarea si calmarea muschilor, stimularea circulatiei sanguine si limfatice spre inima, dilatarea si cresterea volumului de sange din vasele sanguine periferice, ameliorarea starile de suprasolicitare musculara si  accelerarea procesul de refacere a musculaturii. Astfel, se mentine tonusul muscular,  se sprijina detoxifierea accelerata a organismului, rezultand o stare de bine atat fizic cat si mental.

Up
d

Corp, minte și spirit

Echilibrul perfect între corp, minte și spirit. Fă-ți o programare și…relaxează-te. De cum treci pragul Everest Spa & Beauty, un sentiment de pace te transportă dincolo de agitația orașului într-o oază de calm, frumusețe și stare de bine.

Luni – Duminica: 08:00 – 22:00